CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Wednesday, September 16, 2009

PErsiapan Majlis perkahwinan- 2 more weeks!!

hai ...

lama aku tak update.... well....penat sikit ah bulan puasa ni...kebanyakannya sebab penat dalam kepala....selagi hari NYA tak settle...selagi tu aku akan rasa macam ni... skrang baru aku paham kenapa kawan2 takda mood je bila nak dekat2 hari....aku pun macam takda mood gak..tapi disebabkan aku tak nak jadi macam this one person masa dia nak dekat2 kawin...aku hari2 sentiasa ingatkan diri sendiri...MUST BE HAPPY and always smile to other people eventho sometimes you want to scream.... tapi kiranya strategy ni menjadik..bila kita senyum kat orang orang senyum kat kita kita jadi suke..and rasa every prob bleh settle punye ah... fuh...

ok..ape nak bagitau?

-kad jemputan da siap....dah hantar dah....sekolah punya pun dah edar...so kiranya kite cakap kat en.tunang..."no turning back abang..." heheh...

"adeke cakap kite nak lari..tak senonohla sayang nih.."

kawan2 ...sapa nak kad kita yang very simple and very cute and very RAYA feel nih...very murah.... tenkiu cikgu m nor...antarla add nanti kita pos- mail me dianajohari@yahoo.com....tapi lau tak sempat...jemputlah datang...

DIANA DJURAINI JOHARI & SYAIFUL ANUAR SEHARAN
SABTU 3 OKTOBER 2009
14 SYAWAL 1430H
DEWAN SRI BANANG SM TEKNIK BATU PAHAT JOHOR

-em... haa.....baju da siap.....huhu....cantiknya aku....(PRASAN TAHAP GABAN) baju pun simple design je...so...i think u can see a recurring theme here....well...thats me...tapi ku cakap betulla...its so different when your dress is made by someone whos in love with her profession...aku terharu sampai tak terkata ape2...aku ke tu? iesyh....tak caye2....

BAJU KAWIN...TEASER...

- perbincangan tentang perjalanan majlis dah selesai...

meeting bersama2 pasukan penggerak majlis dah dijalankan...terimakasih cikgu amad...
food diketuai oleh cikgu rahman...ari tu masakkan masa tunang...peh sedap...takut aku yang makan bersungguh ..time majlis...Tak malu punya pengantin...huhu...
menu nanti la update after...surprise skit.....
drinks special sket....my KP mr John belanja....tenkiuuuu...
kek pengantin panitia BM taja....tenkiu Kak Huda and Kak Ima...
MC Majlis Kak Ima....
akan ada konvoi moto besa la...ape tah....semua aku serah bulat2 kat diorang...
ada band...lagi...so...harap2 meriah la majlis aku....
hiasan dewan cikgu amad... kendarat budak2 sekolah....rumah bersanggah pakai rumah PK1
kak ed jadi pengapit...tapi dia lagi neves dari pengantin...hehe....
favors bag budak2 isik....
HAA...korang tau....semalam meeting guru...pengetua siap powerpoint kan tarikh majlis...cess...malu aku...tapi yelaa skolah tuan rumah...macam majlis ape plak...dahlaa diorang cadang2 nak jemput ppd laa...wakil rakyat laa...haih...lantakla..bab ni aku tak campur....
aku okkk jeee....
hantaran da siap...tapi lum amik...tengok ari tu macam lawa tu...bagus2....berbaloi duit aku kuar...
borang dah hantar kat jurunikah...mintak tolong ayah kak ed...alhamdulilah settle..insya Allah...

aku tak tau apa aku akan buat kalau takda diorang nih...kak ed..cikgu amad...kak ima...
sejak2 dari saat arwah mak masuk hospital...sampai dikebumikan...sampai perjalanan majlis...merekalah yang jadi penyokong...aku sampai tak malu dah mintak tolong diorang...kalau ada orang cakap cakap jahat pasal diorang,..orang tu la manusia paling bodoh sekali...keikhlasan diorang tak dapat aku balas sampai bila2....

next...tinggal booking hotel...haa aku bersiap kat hotel...malam tu pun kat hotel..erhmm..eheh...*winkz*
..rumah tutup...nikah kat masjid jam 10 pg hari sama...
apelagi? hari khamis sebelum majlis amik telur pindang....along anta kek ari rabu...khamis lukis inai...
pasang pelamin probably jumaat la...

aku amik cuti jumaat and isnin je...en.tunang isnin da keja...padan muka aku...
majlis belah dia lambat lagi...bulan 11 kot...lum set tarikh....

tula....suma dalam kepala jek nih....minggu last tu aku keja lagi...anyway...da persiapan pun kat skolah...kenalaa aku gi skolah...

kat skolah..diorang da usik2...aku sengih jek....darah manis..darah manis...
dugaan banyak gak....aku asik tinggal baranggggg je merata tempat...satu malam tinggal laptop kat part-time class...dahh....kak ed gak teman balik amik...tinggal hp kat tepi pagar umah....kelam kabut da sampai skolah balik rumah menentang jem...sampai rumah..rupanya dalam keta bawah seat...ntahpeeeetahhhhhh....haih.....

doakan semua berjalan lancar ehh.......

2 comments:

nad nazira said...

yeay..dah nak kawen! bestnyer...congratzzz eh diana..

Suzie said...

alhamdulillah D,wpun dugaan besar tp byk benda lain Allah dah permudahkan jalan...can't wait the day u become a wife ;-)

Blog Widget by LinkWithin