CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Tuesday, September 29, 2009

emo 4 hari lagi...

4 hari lagi?

haih.... aku tak cuti2 lagi...slember je kan...

aku nak merapik nih...so youve been warned...

aku tak suka sebenarnya nak mencemar blog ni dengan kisah2 emo...aku lagi suka cerita pasal persiapan...gembira2...gitu...

tapi...ari ni nak merapik....

ada orang masih tak faham the extent of my gratefullness for my friends....

kenapa aku tak mintak tolong sedara...tak de sedara tolong....

sometimes...ada bride akan cerita...

eh...kita buat semua sendiri tau...

sometimes they dont know the extend of that statement....

setakat buat hantaran..pilih baju...or paling best pun teman mak ayah beli bawang...tak cukup extreme lagi....

aku nih...most of u tau..my mom just passed away rite?
bila segala keputusan majlis jatuh dibahu sendiri...haa baru bleh cakap buat sendiri...

ye aku ada kakak...tapi aku taknak susahkan dia...dia pun baru hilang mak...dia pun tak kawin lagi...dia pun tak sedia nak jadi mak pengantin.... tapi aku tau dia buat sedaya dia....jadi ape2 hal aku seboleh2 takkan susahkan dia....

nak nikah kat mana aku decide...
nak nikah bila aku decide....
nak nikah jam berapa aku decide...
nak majlis kawin katne aku decide...
sape nak kena jemput aku check....
berapa nak jemput aku decide...
tebal muka ngadap wali sendiri..
bercakap dengan orang tua..bincang hal yang slalunya orang tua yang pikir...(see above)...sendiri
decide hantaran berapa sendiri...
bila nak tunang....sendiri
berapa lama nak tunang...sendiri
berapa nak belanja untuk kenduri...up to the last cent...sendiri...
berapa nak bagi favors...sendiri
nak berkat ke tak...
nak telur pindang ke telur rebus ke
nak bagi makan ape
sendiri sendiri sendiri

aku aku aku aku....

decider nya aku...
orang akan tanya aku

aku malu ytang amat2 sangat sebenarnya....bila mintak tolong kawan2.... tapi aku punya terharu tak dapat diukur tau.... diorang ikhlas tolong aku...tak terbalas jasa....

tolong maksudnya ape tau?

as of rite now... Pengetua belikan scallop kain hiasan dewan baru just untuk majlis aku...
budak2 sekolah tengah isi bag favors aku...
rombongan majlis nikah akan diiringi cikgu2 sekolah aku...
itenari majlis diaorang tolong pikirkan sama2....
aku akan didrive oleh cikgu skolah ke masjid...
diorang akan jemput JPTEK,PPD, YB, khas untuk majlis aku...
dewan dapat free...meja kerusi dapat free...
air minum canggih 7 jenis...KP sponsor...
kek kawin...panitia bm sponsor....
pulut hitam dessert...ustaz sponsor....
susunan dewan...cikgu amad and cikgu zek...
bunting...free...cikgu skolah gak...
cikgu2 ni juga akan rewang memasak...
rewang ko tau....
-sebak-

aku tak reti nak gambarkan....menangis aku...kalaulah mak ada lagi....
siapa sebenarnya aku dimata mereka nih?? aku ni tak sapa2...ngajar pun malas2 juga...
kenapa diorang baik sangat kat aku ni??

aku cuma mampu berdoa jasa mereka terbalas...tak di dunia...di akhirat pasti....

14 comments:

nona said...

sebak dgr cite akak...
salam perkenalan..=)

NahWaL said...

akak, sedeh baca je apa akak cakap. kesian akak kan masa ni mesti banyak terfikirkan emak. sabar la ek kak

eh akak orang mana?tak sabar nak tengok gambar akak kawen. saya pon baru je tunang hik3.

take care kak. jangan sedeh2 tau

fizz said...

alhamdulillah bila sentiasa dikelilingi dgn org yg rupanya amek berat pasal kita. jgn sedih2 lg dh... nk kawen dh kan ;)

diri aku said...

sebak rasa bila bce ur entry..sbarlah yer..semua yg berlaku ada hikamhkan..ternyta byk hikmah yg awak dapat..anyway congrat...

cBonKsuNaniE said...

TerharU sY dgR KesaH aKak..Bagus betUl BanGsa MalaYsia ni kan.. Saling tolong menoloNg..KalO sy Ad ngan akak pun sy Akn tolOng sbb sy SUke bUaT plannIng2 neh..
nwaY.. semoga SegalanYa berjalan Dgn lancar..amIn~

azian abdullah said...

sedey baca entry u. i tau ape yg u rs(seriously). memang sebak bile pikir org lain ade mak yg uruskan wedding. tp kita buat sendiri sume. tp nampaknya ramai org yg syg kat u tau.. be hepi on ur wedding k.. ;)congrats anyway...

modusoperandi111209 said...

alhamdulillah.. urusan awk dipermudahkan Nya ;)

Ablen Eusoff said...

salam diana...aku tak sur ko ingat aku ke tak..upm dulu. ko antara orang yang dipilih allah untuk mendapat pertolongan.alhamdulillah. aku doakan semoga mjalis ko berjalan lancar..

nu_azhari said...

D...
ko jgn la sedey2...ini tandanya ade org still care pasal diri ko...wpun kdg2 kita rase kita sorg je dlm idup ni....

ko patut rasa bersyukur dikelilingi kawan2 yg caring mcm diorg ni...xpe lau ko xdapat balas....ALLAH akan membalasnya satu hari nanti...

lagipun ini hari bahagia ko....mesti diorg pun nk share kegembiraan ko bersama-sama...

aku tumpang gembira lau sume dh settle...aku pun xdpt tlg ape2....sbb tu aku seboleh-boleh nk dtg wedding ko utk menyatakan aku pun care pasal ko...

sabo ek d...everything comes with a reason...and everything will be just fine in the end....trust me

nad nazira said...

Kak D, sayunye bace entry akak..akak sabar banyak2, ramainye org yang tolong akak..tuh tandanye rahmat Allah..urusan akak dipermudahkan..be strong, k..semoga berseri-seri di hari bahagia..saye dah balik KL, kalau tak memang buat muke tebal je gi kenduri akak..:)

Anonymous said...

alhamdullillah..suma dah selesai.. walaupun aku smp dh abis, tp aku dpt tgk dr "baki2" majlis tu, majlis ko mmg meriah. N ko patut rase bangga yang amat sgt majlis yg meriah tu dtg dr "air tgn" ko sendiri.. pasni if ade ape2 dugaan... aahhh.. kacang je.. hehe.. dr jauh sudut hati, aku doakan yg terbaik utk ko.. hey ya all, actually idup diana ni xde la sedey sgt, dia strong n selamba gle org nye.. cuma kekdg emo dia menguasai diri, tu yg terlebih sikit tu.. trust me, i know her dari ktorg selekeh ag.. hmmm.. nk download ke diana? gambo selekeh kte kt cni..? naaaahhhhh.. xyah le... hehe.. semoga ko sefahaman dgn an, 4eva... aauuuuuuu... hahahahahahaaahaaaaaaaa... -aku-

Yanie said...

sedey bce ur entry...anyway, saye harap awak cekal menghadapi sume ni... :)

diya_akiera said...

sedih..tapi yelah ramai sgt yang care pasal awak,ramai yg sayang awak...n Allah memang permudahkan jalan awak...nk buat mende baik. xmo sedih² lagi..things happen for the reason..tidak Allah memberi sesuatu yang bukan diluar kemampuan kiter..remember dat!all the bset n semoga kekal bahagia hingga kehujung nyawa!

yatie chomeyl said...

terjumpa blog ni masa bloghopping

same like me..my mum passed away sebulan sebelm tarikh kawen saya. susah sgt2 tp alhamdulillah, bila tiba hari nya..semua akan berjalan lancar :)

Blog Widget by LinkWithin