CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Wednesday, February 25, 2009

Kawan, Sahabat, Kekasih, Teman

Semalam bincang-bincang, cerita-cerita dengan my abang... terkeluarla cerita ni.. so aku tertarik and nak la entrikan untuk dikongsi...

apa erti kawan?

Kawan adalah orang yang kita berseronok...bersuka ria...kawan-kawan kerja... tempat bergosip... bertukar pendapat...

Sahabat...

Orang yang kita share suka duka...bantu bila kita ada masalah..orang yang kita tau bila kita susah atau sedih dia sedia bantu...

Kekasih...

Tempat kita bermanja..bermesra... buat hati berbunga...angau...hehe...berkasih- sayang

TEman...

Teman hidup... menerima kita, memahami kita...sentiasa berterus-terang, pernah tengok kita time kita tengah paling teruk sekali dan masih boleh terima kita, takkan lari bila kita ni time tak betul, tak perlu kita nak pasang topeng, we can be as unperfect as we could depan dia, sokong kita bila kita perlu, faham objektif hidup, sokong kita untuk maju dalam apa pun yang kita inginkan, halang kita kalau apa yang kita nak tu binasakan diri walaupun bergaduh sakan dengan kita, nasihat kita bila kita nak, NASIHAT kita bila kita TAKNAK, tau bila nak dengar, tau bila nak cakap, TAU BILA NAK DIAM, tau bila nak marah... , tau bila nak pujuk... tau gerak hati kita la kesimpulannya... ikut kata ema (temanku) angkat kening je dah tau da nak cakap ape...

antara banyak-banyak ni... teman lah yang paling susah nak carik... so bila dapat...jagalah dia dan jangan lupa..diri sendiri jadilah seorang teman bukan hanya seorang kawan...

2 comments:

Rainani Jamalodin said...

Memang teman susah nk cari. tp Insya-Allah.. akan jumpe jugak nnt. Even sahabat pun sbb bukan senang utk kita beri kepercayaan utk bkongsi susah n senang b=. Senang tu memang la tp yg susah tu. Setiap org ada persepsi yg bbeza even dia sahabat kita cuma kita sbg SAHABAT perlu menilai NILAI PERSABAHATAN tu di tahap mana.. tahap kawan atau SAHABAT..:D

My Blog said...

saya setuju sgt pendapat rainani... apapun pepandailah mencari teman, sahabat, kekasih dan kawan

Blog Widget by LinkWithin