CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Wednesday, February 18, 2009

Sahabat Vs Sedara

Lama tak update...takda pe yang menarik so malas nak merapik2... gi shopping pun tak...takdak pitih... gaji lambat tul.... haiya... kering kontang da...

entry ni nak cite pasal Sahabat vs Sedara... nape? emm... bukan nak kutuk sedara sendiri... ni cita pasal perbezaan famili aku dengan famili orang lain la...

senang cita... macam ni... ku dah takda abah...dah lama tak ada..kecik2 dulu...mak punya sedara jauh... takda yang dekat... kitaorang dgn sedara abah..tak rapat...ada laa hal skit...

ni suma berkenaan dengan nak buat majlis perkahwinan le...

so... ku takda orang tua yang nak tolong setelkan hal2 majlis, takda makcik2 nak tolong buat bunga telur ke bungkus cenderhati ke..sedara mara aku yang ada sikit2 tu akan datang hanya sebagai tetamu..

so aku ni pening and tensen gak pikir ku kena kehulu kehilir sorang2 cari semua, booking sume beli sume, order suma sorang2... anyway mak ku dah tak sihat...em..sangat2 taksihat if i am to be honest to myself, my sis? along je la tapi dia pun duk jauh, anyway aku tugaskan dia jaga mak and jaga rumah je masa majlis nanti, bab2 lain takyah, sebab nak handle sedara and mak aku ari tu pun dah kira berat da...

so dengan sapa aku nak mintak tolong?

disini saya ingin merakamkan penghargaan kepada KELUARGA KEDUA aku iaitu..rakan2 sekerja ku..ni la bestnya kerja kat sekolah..semua rakan2 sanggup menolong, suma ada skill tersendiri, so aku pun lega... bila rakan2 offer membantu dari sekecik2 item ke sebesar2 tugas,

ok so tengok sini eh

majlis resepsi- dewan sekolah , PA system hebat, meja kerusi siap, pelamin atas pentas yang besar
makan- ada tukang masak hebat, tukang buat air, suma rakan2 cikgu, pelayan2 anak murid
pelamin- ada cikgu pandai buat pelamin
MC-yang bertauliah
wedding planner-ramai, cikgu... bab2 buat majlis memang da biasa maaa.....ni bekenaan bab2 mencari kek, kerepek, kuih yang mura dan sedap pun memang terer diorang nih
kompang-budak skola
zapin-budak skola
silat-budak skola
ghazal- pun ada contact cikgu
nak nasyid pun bleh-budak skolah gak
karaoke, pakai PA system skola, budak pun yang handle


(macam nak buat cultural show plak gamaknya...kawan2 besemangat...)


apa lagi ek... driver, dayang2, hehe suma rakan2 la... isyk...

alhamdullilah... ku akan berjaya tak susahkan mak aku.... biar la mak duduk rehat dan tengok je...

yang penting.. KUMPUL DUIT!!!! huhu....

ps:
nu..aku jawab tag ko kat sini... disini diingatkan juga sapa baca je! TAG!ur it! agak2 boring tu entri le kat blog korang plak...

the rules are simple

Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.
1. What is your name : Diana Johari
2. four Letter Word : Damn! huhu
3. A boy's Name : Danial
4. A girl's Name : Dasyni (aku suka nama nih)
5. An occupation : Dive instructor
6. A color : Dark brown, dark red, dark blue (haha cheating)
7. Something you'll wear : Dior (perfume je mampu)
8. A food : Duku!
9. Something found in the bathroom : Dettol
10. A place : Denmark
11. A reason for being late : Dead?
12. Something you'd shout : Dogil betol! (brapa ramai anak murid dapat nih)
13. A movie title : Dead poets society (essential movie for teachers!)
14. Something you drink : Diet Coke
15. A musical group : Def Lepard (huh penat pikir)
16. An animal : dragonfly
17. A street name : Delima Street (ada tak? bantai...)
18. A type of car : Datsun (retro beb retro)
19. The title of a song : Dreams-cranberries




6 comments:

The Journey.. said...

babe, budak sekolah mana yg ada buat zapin tuh? cam teringin amik budak skolah pon ya ... hehehe

Ms D said...

skola kat johor banyak team zapin.. lau skola rendah lagi la comey2

lady_daisy said...

sama la macam kita... macam yang korang tau.. kita nie dah takd ayah.. situasi kita berdua nie sama lak..
nak harapkan sedara makcik-pokcik pun tak leh nak harap sangat diorang datang sekadar sebagai jemputan saje..

semua kene buat sendiri.. sedey la pulak...

Anonymous said...

Diana,

Aku pon same gak, xde sedara, mak aku lg la, anak angkat, sedara belah ayah suma dtg makan je, that's y aku mmg kecik ati time aku kawen dulu, memember yg aku harap dtg.. yang aku xmintak tolong ape pon, but at least bg semangat tu, xturun padang, n just muncul time majlis.. hmmm... -ema-

+ Sha + said...

skolah katne tu D? johor ke?

Ms D said...

camne nak citer bab zapin ni ek... kite tau skola kita ada tapi bebudak kita tak aktif sangat... kat area batu pahat kebanyakan skola rendah ada team... memandangkan zapin ni warisan johor kan..so lau all of you berminat, cari la contact2 cikgu skola renda kat johor tanya diorang keh

Blog Widget by LinkWithin