CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Sunday, August 16, 2009

persiapan majlis perkahwinan- update

Banyak jugak dah aku buat rupanya....

'Di, aku bangga la...semua ko urus... aku dulu kenduri mak aku urus aku bab pengantin jer... syabas!'

dah...aku dah takda mak...

dah dah...jangan sedih....

ehm..ok..aku pun bangga gak dengan diri sendiri..tapi ni semua berkat rajin follow kawan2 kawin, buat muka tebal, tak malu tanya orang, tak malu mintak tolong orang if aku ada prob...yang penting...always feel confident and be happy..elakkan stress sebab lau aku stress sape nak buat semua nih??

lagipun..TAK ADA SATU PUN yang aku buat sendiri, semuanya tempah...dan aku berbangga, tak malu langsung mengaku...ye aku tempah.... dari hantaran ke bunga telur ke favors suma tempah...eh dulik la..aku memang jenis tak nak pikir tapi nak puas ati and DULIK la orang kata pe, n untungya pekan ayer itam cuma 40 minit je so memang aku berkampung la kat situ...

kawan aku kata persiapan aku tinggal 15% je...ALHAMDULILAH...tak sangka gak....

ok UPDATE


1.borang dah ready--tinggal en.tunang punya Insya Allah by cuti puasa aku gi temubual
2. Dewan sekolah dah anta surat rasmi- Pengetua telebih excited nak jadik bapak pengantin-oh ye-F.O.C!
3. Dah pegi beli bunga telur tetamu, beg favors, beg tea favors, bunga telur pelamin, bunga telur hantaran, alas dulang, beg plastik sweets- bajet satu kepala singgit...tu dah campur harga semua tau...huh...bangga bejaya bajet


bunga telur tetamu semua dapat-along blanja
5 kotak rm100...suka aku...


favors bag-akan disi dengan small cake, bunga telur, telur
pindang, tea favor, sweets
bunga telur pelamin



bag for the tea favors

alas dulang

hantaran dah letak deposit, next week anta barang, puasa amik- choc&gold-13 dulang-rm350-ceit mura lagi dari aku tunang aritu--takpe2...ari tu nak cepat...kedai tu rupanya buat NANA deejay radio tu punya hantaran! alaaaa yang bagi gitar rm10,000 tuuu.... kalau berminat kedainya di Airtam area dekat Marrybrown namanya SONG SAY CHEW NO 11 JALAN PUTRA TAMAN MEDAN PUTRA AYER HITAM, sebelum ni aku memang suka kedai dia...tak tau laa plak NANA pun wat kat situ....ehh meleret plak..jap jap
4. kad jemputan dah bincang tinggal nak tengok cetakan pertama
5. small cakes untuk tetamu along da tempah kat kawan dia
6. telur pindang pun tempah-60 sen sebijik
7. MAK ANDAM dah letak deposit...aku jatuh cinta kat budak ni..muda lagi...tapi mewarisi perniagaan dari mak dia...aku yakin la aku jadik lawa punye huhu nama kedai BUTIK PENGANTIN KAK SOM ANDAM- YEEEE AKU TAU NAMA TAK GLAMER..DAH NAMA MAK DIA...budaknya namanya FID- -017-7883404,TAMAN UNVERSITI PARIT RAJA
pakej yang aku nak amik tu..ntah maybe ada kata mahal kot..wat do u think?

pelamin + make up sekali + baju sepasang = 850

plus caj dewan 200+ pelamin vogue ada beads krystal and lampu2 + 200

soo kautim 1100,

tapi make up aku dah tengok lawa...pelamin tu pun canggih la..and yang paling penting dia sangat accomodating...aku ni berpengalaman mengikut kawan2 cari mak andam so aku tau mak andam banyak karenah...ada yang kalah artis demandnya...so bila aku jumpa mamat ni (ye mamat-AKU PERSONALLY rasa sentuhan artistik dan pandangan seorang lelaki akan lebih buat kita lawa) aku suka cara dia layan kita, dengar impian kita, dan paham apa kita nak...pelamin yang aku nak tu

black n silver n coklat! isyh macam tau isi hati dan tema aku...tapi aku jatuh cinta kat beads krystal and lampu chandelier tu..alaa tambah 200 baik go for it..kan...

melalut cite mak andam jap... b4 dat aku ditemani kak ima, gi mak andam sorang ni kat parit raja...dahla takberapa layan...make up pun...biasaaa je...aku pun pandai mekap macam tu...caj dewan 500!!!! aku tengokla contoh gambar dewan yang dia wat...ek eleh...pakai ruang tengah je tepi2 kosong caj 500...bodo...si FID tu assure aku lau kat dewan dia akan pastikan pakai ruang sepenuhnya

'ala kak...saya bawak kain lebih..tarik dari ujung sampai ujung...baru cantik..'
haa tu laa maksud aku...mak andam yang cintakan profesionnya...
dah..dah...

8. photog...cikgu skolah aku yang side bisnessnya photog pengantin...tima kasih en.rani...kite letak tepon kat sini ye...019-7706414

9. baju yang aku tempah dah potong lum jahit- dah set tarikh amik 25/9

umm...wat else? i think thats it...

sekian tima kasih...

p.s: tengok countdown...APEEE!!!! 1 months 2 weeks left!!!!!

9 comments:

airieyna said...

baca aper yang ko tulis nie jer dah wat aku tsenyum..best nyer..weh pelamin make up n baju rm 850 mmg murah sangat...hehehe lau ko kata pak andam tu artistic aku mmg percaya hehhee u will look beautiful on ur WEDDING DAY..
D aku nak mintak maap..selendang yg ko nak tu ari tu tak dapat nak beli sbb makngah aku tak jadi pg jakarta sbb bomb nyer case tu..aku tlupa nak bg tau ko...huhu sowi...nnt aku try tgk2 kan kat jalan TAR...lau ader yg menarik aku mms kat ko k..
nak nikah ader interview aek? nerbes nyer..all da best to u k..

modusoperandi111209 said...

wah..byk yg dh siap. tahniah in advance ye.. ;)

Anonymous said...

nak tumpang tanya la... yang u buat hantaran tu kat mana eik? dan yang mak adam tu pun area mana? bole bagi direcition yang lebih terang tak? i org muar maybe dah dekat ngan tempat i kot

Ms D said...

for anon...kedai hantaran tu di Air Hitam Batu Pahat Johor, begitu juga andaman tu di Parit Raja Batu Pahat Johor, alamat and fon no. kite dah tulis, cek balik entri eh...
... julie...ala its ok la... thanx if u want to help me carikan tudung.. :D

Miss Shareeda said...

Saya nih kat sabah. Tapi org johor..wedding nak buat kat parit raja.Taman universiti tuh belah mana ya?? Dkt ngan first lady bgnan baru2 tuh ke...? okay ke ek baju2 dia.. sy teruja tgk harga yang sgt resonable tuh.. respon ek.. maceh..

Ms D said...

haaa betul tu....dekat dengan first lady...baju dia nice..lots of new fashion specially muslimah jubah type..

Miss Shareeda said...

ohh betul la.. raya nih nak gi tgk la. sy pun ada gi yg kat parit raja ari tuh. de sanding bridal ke hape nama dia. itu cas mahal jugak. tatau la kalau itu yg Di gi servay tuh. hehe..

4weddingku.mya said...

hello there..
Baca entry ni buat i pun sangat excited. keep on posted your update yek!!!

nurul said...

salam. singgah ke blog kedai
emas kami ye. tq tuan blog, tumpang laluan k..
http://kedaiemasnazman.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin