CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Sunday, July 05, 2009

AKAN bertunang akhirnya...

ALHAMDULLILAH...leganya....CIK abang datang mengadap along tadi...akhirnya along terima plan aku....mula2 ada halangan..sebab dia kata macam terlalu awal ...mak baru meninggal..tapi...aku boleh convince dia...yang sama je....hidup mesti terus kan? lagipun...perkara ni aku dah bincang dengan arwah sebelum ni... jadi ...kalau tak jalan...macamana? duit yang disimpan akan habis...lama2 tak jalan langsung....

okey so... orang2 tua nak dijumpakan 18 julai....arghh.....boleh ke aku buat ni..... makan aku katering je.... along ditugaskan telefon pakcik2 aku...wali aku....aku tugaskan dia...sebab diala orang tua rumah ni sekarang....tapi nampaknya along dah lembut hati...dan terima plan kami...insya Allah...bulan 10 tercapai hajat aku nak kawen nih....

so aku ari ni macam terpanik skit... nak siapkan hantaran tunang walau aku memang nak bagi manisan2 je...tapi ntah..saje nak panik...pasal makan ni laaa...sapa nak basuh pinggan banyak2 nih???? kalau aku bagi pinggan kertas kena kutuk tak ah? tapi along aku yang tradisional tu (rupa2nya ari ni baru aku tau) mesti bantah...ah...lantaklaa...aku laaa basuh ....takda orang lain...bukan ramai sangat...kot...bukan kenduri....sgt... bukan tunang beria2...cuma nak antar tanda n sarung cincin...tu pun sebab maktuk berniat...kalau tak... aku tak minat pun....anyway...cincin dah beli ari tu...kat poh kong je.... aku dapat voucher rm100!! cayalaaa...soo dapat laa aku pakai cincin diamond...walaupun halus...aku pengantin budget.... aku tunjuk sini cincin tunang(KIRI) and risik(KANAN) je ar...nikah nanti lepas nikah..taknak jinx! kahkah...


beg kite and kasut cik abang...sibuk je nak bergambar gak

update: baju pengantin dah antar...kain beli kat gulatis...chiffon beaded... sory terlupa nak amik gamba...nanti aku fitting aku amik...tak sangka kau beli chiffon beaded ko...anta lak kat butik terkenal kat tempat aku nih...tapi ya rabbi...telan air liur aku harga...tapi takpe...lawa siot...thanx MEI HUA tailor tersohor di Batu Pahat...tak caya tanya mak datin2 kat sini...mula nak wat baju nikah..tapi tiba2 terlawa and termahal pulak upah so decided tu tukar jadi baju kahwin...
baju nikah aku nak anta kampung je..murah rm30.... tak kira pesen ape...canggey...jangan membazir...

black and white theme tetap on... walau baju aku more cream than white and baju cik abang more dark chocolate than actual black...suka la kan...

nikah..yellow...aku creamy yellow...kain aku songket terengganu yang aku dah lama ada nak recycle..sebab lawa..rugi je simpan...

tunang ni nanti aku pakai songket purple...songket yang aku dah lama ada tapi cuma pakai sekali sebab glamer sangat nak pakai ngajar..jimat2.....
so disebabkan ini hantaran tunang aku akan jadi purple...tak sempat dah aih nak wat sendiri...next week aku beli barang anta kedai tempah...dah...

senarai hantaran tunang

baju nikah cik abang and songkok
coklat
kek
kuih
buah
potpourri
candy lolipop

ok la tu kan? isyh...macam tak caya je? selama ni aku macam berangan and asik planning je...aku memang suka plan...tapi bila dah betul2 nih...takut lak...boleh buat ke tak leh? ke aku belagak cakap besar je nih? argghhhhhh....fuh fuh...breathe....boley boley.... kan?

5 comments:

modusoperandi111209 said...

slm..

tahniah buat awak berdua. semoga perancangan brjln dgn lancar...

Sue said...

salam...

Congrats....moga apa yg dirancang berjln dgn lancar...dan moga dipermudahkan segala urusan...saya suka cincin awak tu..cantik :)

Ms D said...

thanx... kita pun suka... tapi orang maybe kata kecikk la kan...

nu_azhari said...

yes!chayok! D...moga sume settle ikut ape yg dh plan...hehehehe....ko x ajak aku ke hehehehe

Suzie said...

tkpe D lgpun tunang je,masa belah adik lelaki kita gi bertandang utk tunang pun pakai pinggan pakai buang je,menu nasi lemak je n teh tarik masa tu buat petang,ada la sket kuih...yg penting jangan membazir n majlis tu semua bg restu...yg lain2 tu jatuh tempat last,semua selamat...alhamdulillah =)

Blog Widget by LinkWithin