CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Wednesday, June 10, 2009

Terima kasih...

Askum... kepada pembaca2 blog ku ini... ku ucapkan terima kasih... semoga doa kalian untuk arwah diberkati hendak Nya ....

hmm... maaf kerana lama meninggalkan kalian... ntahlah... aku tak sanggup sebenarnya melihat bebelan ku sendiri disini...

apa2 pun... Alhamdullilah minggu lepas genap sudah 40 hari ibuku meninggalkan ku... aku kini tinggal sendirian... bersama amanah ibuku menjaga mereka,... mr tony, mr garfield, mereka menemani tidurku setiap malam...

terima kasih...

aku tau... semua orang kata aku kuat..kerana aku masih mampu tersenyum...tiga hari selepas menemani along menyelesaikan urusan kematian, aku kembali bertugas... orang asyik tanya...tak pe di tinggal sorang? aku senyum dan jawab.... biasa dah....

tapi... siapa tahu kesunyian dan kerinduan ku pada mak? kerana mak pergi tiba2... peti ais penuh dengan makanan kegemaran yang dia masak... aku rasa tak sanggup nak tengok peti ais... bila kucing2 ku merajuk tak biasa dengan aku yang bagi makan..aku terduduk dan menangis seorang... malam2 terjaga sebab terdengar2...

adik....

ye mak....


hmmm...sudahlah air mata... berhenti lah kau mengalir....


tak terucap terima kasih kepada rakan2 pejabat...kak ed...cikgu amad... yang budi mereka tak dapat kubalas.... merekalah membantu semua urusan disini... beri aku kekuatan... kalaupun oang lain tak tau ...cukuplah aku je yang tau ....

kalau nak cerita memang tak tercerita... tapi yang penting... entri seterusnya ku akan ceritakan persiapan perkahwinanku... yang tetap ku buat...walaupun tanpa ibu disisi...

insya Allah... ku teruskan ... impian ini tetap terlaksana...

7 comments:

Yanie said...

sabar ye...semoga roh dicucuri rahmat...n awak kuat utk menyiapkan diri ke alam perkahwinan... :)

Dayu said...

hilang mak bukan macam ilang hp
hilang duit dlam bank pun tak sama rasa dia mcm ilang mak

takziah
be strong..
*tu je boleh kata...*

Anonymous said...

Life has to go on, yang lepas kte simpan jadi kenangan, yg akan datang kita lalui dgn tabah.. as a normal and sane person, tu je yg kita boleh buat, hidup ni ibarat roda, turun naik, langgar batu, lalu kat rumput, lopak air, jalan tar, jalan tanah merah etc..yg penting cara kita control "handle" to make sure that kita x jatuh, kalau jatuh pun kita mampu bangun blk..tu je.. even though ade org guide kita, at the end, kekuatan diri sendiri yg lebih powerful..anything, ko call je aku, anytime, aku ade.. insyaallah.. al-fatihah untuk makcik norihan.. -ema-

Suzie said...

menangis kita baca entry ni D...kalo sendiri hadapi tak tahu rasa yg ditanggung...

dialicious said...

i was literally crying reading ur entry..x sangka pegi tiba2 kan..mcm kalo sakit tu kite bleh ready2..takotnye..kite kene sentiase bersedia kan

Ms D said...

mm..betul...tapi kita jangan tak percaya dengan kekuatan kita...insya Allah bila bertemu dengan dugaan kita akan jumpa satu kekuatan yang luar biasa...

l_4_h said...

betul tu..setiap pertemuan ada perpisah..pasti bersedih bila kehilangan org yg tersyg kan..kuatkan la semangat tu yer..

http://www.anakku.my/ <--let's join us at this website.discuss about baby issues..hehe

Blog Widget by LinkWithin