CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Random Musings

Powered by Stuff-a-Blog

Wednesday, April 01, 2009

Hasil buat hantaran sendiri...tah ape jadik tah

praktis buat hantaran ari tu... huhu...
anyway... update: Ku beli bakul kat carefourr je! caya la... bakul nih only rm5! dia lambak je aku pun terus tangkap...lawa gak la bagi aku..ada handle besi and kaki..yang penting bab kaki tu.. mak pun cakap...

amik je..lau tak jadi guna bagi kat kengkawan..

huhu..soooow..... ari tu... pegi kedai kawin bawak students nak beli barang untuk wat costume for drama comp... apelagi aku pun nyibuk la... dapat crystal beads color brown gold.. eh...bukan black & white ke?

mine is b & w, tho his is brown... so hantaran aku kan bagi ke dia kan... so brown la... beli butterfly sekeping... balik je..belek bakul jap.. lilit2 ..dah.. macam takyah tambah pe2 lagi je tak? maybe bunga dulang or butterfly tu aku tambah bunga sikit kot...

dahle.. cost?

bakul - rm 5.00
beads - rm 4.00 per piece x 2
butterfly = rm 2.00

total= rm 15 x 7? rm 105 haa...tu da cukup mura da tu...ek...

and! untuk yang tanya lolipop tu... allaaa...ari tu ku gi c4 dah naik harga skit la...tapi still murahh..

aritu 20 sen da naik 40 sen... maybe lau ada sale lagi kot turun balik kot...

13 comments:

Luv like this.... said...

ermm...cntik bakul tu.tepek bnge n beads da cntik da

Ija1202 said...

Org bukan tahu bakul tu rege brape..janji cantik kan??...tp klu nk nmpk lg exclusive dlm bakul tu lapik dgn kain satin@kain net...just my small opinion.. :)
btw, gula lolipop tu kat c4 mana yer?? camnk nk beli jer utk wedding favors kanak2..
TQ!

Ms D said...

kita kat batu pahat soo c4 sini.. but i think all c4 are the same kot?

wardah said...

miss d kat batu pahat ye?takleh kite nak suggest kedai la..sbb kalo kt KL ada satu kedai kt taman melawati yg murah..satu plastik ada 48pcs RM6 shj..tapi xsure la sedap ke tak lollies tu..

Ms D said...

WAA...mura gak ek lollies.. aedap tak sedap blakang citer hehehe...takpela...harap2 brides sekitar kl dapat tips ni...tq!

Rainani Jamalodin said...

Tmbh net/satin mmg nampk cantik. Cuma pastikan xcrowded ble dh letak brg2 tu nnt, tgk kesesuaian brg di dlmnya. Anyway.. TAHNIAH! Bukan sumer org bleh buat hntrn sendiri. Bonda pun buat skali ngan kawnda.. :D

aku nak kawen..huyyeh! said...

hey bakal pengantin..harap-harap semuanya lancar saje ok..
blog kamu sgt berguna aku untuk aku..

Yanie said...

cantik lh bekas hantaran tu...good job... :)

Mrs.FHM said...

en cantik la D....kretif...
bila harai bahagia tu?

papaya said...

Hantaran saya pun buat sendiri jugak. Hanya decorate bunga n lots of reben. Kos sgt jauh lebih murah.

For that lollipop, boleh tgk di kedai jual makanan borong.. Makanan titbits ni much cheaper than hypermarket kat sane..

diyanashukor said...

buat sendiri rasa puas hati die lain....so keep it up...selagi boleh buat,kite buat ..jgn membazir...

Ladynoe™ said...

caiyok caiyok! tentukan satu konsep. jangan cmpur campur. dah cantik dah tu noe tgok.

call me atie.. said...

owh , hari kahwen kite hampir sama *winks*

Blog Widget by LinkWithin